I’M BINCK

MAAN bevindt zich in het hart van De Binckhorst. Hier kan je wonen. Hier kan je leven. Maar hier kan je ook werken. En hoe! Wij vroegen Sabrina Lindemann, mede-oprichter van I’M BINCK, naar alle ins en outs. 

Wat is I’M BINCK?

‘Een platform van en voor alle ondernemers in de Binckhorst, en in toekomst ook voor de nieuwe bewoners. I’M BINCK heeft drie speerpunten: ten eerste het stimuleren en activeren van de community in de Binckhorst, ten tweede het vieren van de bestaande rijkdom aan bedrijvigheid, innovatie en cultuur in het gebied en tot slot zijn we betrokken bij de ontwikkeling van de Binckhorst naar een dynamisch stadsdeel van Den Haag en de regio.’

 
MAAN Den Haag - I'm BINCK
MAAN Den Haag - I'm BINCK
 

Waarom is dat belangrijk?

‘Bij de ontwikkeling van een gebied spelen niet alleen de gemeente en ontwikkelaars een rol. Het gaat óók om de ondernemers en toekomstige bewoners van de Binckhorst. Met I’M BINCK proberen we alle partijen aan elkaar te koppelen. Want de Binckhorst ontwikkelen we met elkaar.’

Wat is het doel van I’M BICNK?

‘De Binckhorst ontwikkelen tot het meest authentieke, all inclusive en circulaire stadsdeel van Den Haag. De Binckhorst is uniek vanwege zijn huidige identiteit en is er voor iedereen: voor oude ondernemers, starters, en voor haar bewoners.’ 

Wat bedoelt u precies met circulair?

‘Upcyclen. Wat voor het ene bedrijf afval is, kan voor het andere juist een grondstof zijn. Je geeft het een nieuwe waarde. Zo maakt een ondernemer bijvoorbeeld prachtige lampen van de bierfusten van de Kompaan Beer Bar in de Binckhorst.’

 
MAAN Den Haag - I'm BINCK
 

Wat voor ondernemingen zijn er zoal in de Binckhorst?

‘Het is een bijzondere mix van soms wel 100 jaar oude familiebedrijven tot jonge creatieve ondernemingen, zoals ontwerpers en techbedrijven die apps ontwikkelen. We proberen een soort kruisbestuiving op gang te brengen. De ondernemingen kunnen zoveel voor elkaar betekenen.’

Hoe probeert I’M BINCK dit voor elkaar te krijgen?

‘Met maandelijkse I’M BINCK Netwerkbijeenkomsten waar ondernemers en bewoners elkaar beter kunnen leren kennen. Daarnaast organiseren we het I’M BINCK Festival, een jaarlijks event om de rijkdom van de Binckhorst ook aan ‘buitenstaanders’ te laten zien. En tot slot is er nog ‘De Ronde Tafel Binckhorst’. Hier zitten álle betrokken partijen van de Binckhorst met elkaar aan tafel en staat de ontwikkeling van het gebied centraal.’

Wat maakt de Binckhorst tot zo’n mooi gebied?

‘De Binckhorst is uniek. De oude authentieke gebouwen. Het industriële erfgoed. Dat vind je nergens anders in Den Haag. Het is hier avontuurlijk en spannend. Het gebied staat voor innovatie. Het is een soort proeftuin voor de toekomst. Ook de ligging is erg interessant en de plek aan het water: waar kan je nu met je bootje de binnenstad van Den Haag bereiken?! Dit alles maakt de Binckhorst tot een ontzettend stoer en aantrekkelijk gebied.’

Foto’s door Marc Heeman