Lekker eten bij MaMa Kelly! MaMa wie?

Vanaf de hoger gelegen verdiepingen van MAAN is hij onmiskenbaar: de hoge bruine bakstenen schoorsteen van de Caballero Fabriek, de voormalige producent van het oude Hollandse sigarettenmerk. Caballero was een succes, net als het restaurant dat nu in de fabriek huist: MaMa Kelly!

De toekomstige bewoners van MAAN en MaMa Kelly hebben iets met elkaar gemeen: het zijn pioniers. Ze wagen én winnen. MaMa Kelly was het eerste restaurant dat zich in de Binckhorst vestigde. "Toen mensen dat hoorden, verklaarde ze ons voor gek," vertelt Sander, bedrijfsleider van MaMa Kelly. De Binckhorst had niet echt een goede naam. Het was rauw. Het was industrieel. Maar MaMa Kelly zag de potentie van het gebied en al snel zagen anderen dit ook. "Er hangt hier zo’n goede vibe. Er komen steeds meer leuke restaurants en creatieve ondernemingen bij. En MAAN natuurlijk. De Binckhorst is een gebied in ontwikkeling. Het is dé upcoming buurt van Den Haag."

 
MAAN Mama Kelly
 

Kreeft en kip

Wie bij MaMa Kelly heeft gegeten weet hoe vet dit restaurant is. Dineren in een voormalige fabriek is dan ook geen door doorsnee locatie. Het is industrieel en klassiek tegelijk. "We noemen onszelf niet voor niets een urban bistro." Ook de kaart is lekker helder: je kan er kiezen tussen kreeft, kip en een aantal vegetarische gerechten. "Het is een wereldwijde trend dat gasten in een restaurant duidelijkheid willen,” licht Sander het menu toe. “Die geven wij ze op deze wijze." Niet al teveel keuze dus, maar wat MaMa Kelly serveert is altijd puur en eerlijk.

Beleving

Maar het gaat bij MaMa Kelly niet alleen om het eten. Het gaat om een totale beleving. “Het blijft leuk om de verbaasde blikken van gasten te zien als ze hier binnenkomen.” Maar het mag dan een oude fabriek zijn, toch is het er warm en sfeervol, en de met wit linnen gedekte tafels geven MaMa Kelly ook iets, nou ja, klassieks. MaMa Kelly zit in het oude ketelhuis, een hoge indrukwekkende ruimte. Ook het personeel draagt bij aan de beleving. “Het zijn stuk voor stuk personality’s. Leuke, jonge, enthousiaste mensen waar de passie vanaf straalt.”

MAAN

MaMa Kelly is blij met de komst van MAAN. “Het maakt de Binckhorst nog veel leuker en levendiger.” Sander heeft zelfs als woningzoekende naar MAAN gekeken. “Toen ik het hoorde, sprak het me erg aan. De appartementen, de ligging nabij alle uitvalswegen en de Binckhorst is gewoon een super mooie plek. Waarom ik er dan toch niet ga wonen? Haha, omdat ik nu in Scheveningen woon en niemand me denk ik ooit weg krijgt bij de zee.”

Eten bij MaMa Kelly? Reserveer via mama-kelly.nl!