Eerste bewoners hebben voet op Maan gezet

Een paar weken geleden zijn de eerste huurappartementen aan Maanplein Den Haag opgeleverd voor de bewoners. De transformatie van het Maanplein in het hart van de Binckhorst is sinds een jaar in volle gang. Het gebied met een industriële geschiedenis verandert nu snel in een aantrekkelijk woon-werkgebied. Julia Opperman (25) en haar vriend verhuisden direct na de oplevering begin juli naar Maan. Zij zijn een van de eerste bewoners en delen hun ervaringen.

 
MAAN Den Haag nieuws
 

Transformatie Maanplein

Met de transformatie van de zes gebouwen passend bij het bestaande architectonische karakter krijgen de gebouwen een compleet nieuwe uitstraling. Door nieuwe balkons en terrassen verandert het aanzicht van de gebouwen volledig. Julia vertelt: “We woonden al samen in het Haagse Laagkwartier, in een oude woning en waren op zoek naar een iets groter en ‘netter’ appartement. We googelden. Kwamen op Maan terecht. En nu zitten we in een super strak, prachtig appartement, mét terras aan de Binckhorst!”

Nieuw leven op de Binckhorst

Het gebied is een broedplaats van creativiteit en beweging. Met tal van inspirerende ondernemingen en mogelijkheden. Er zijn diverse woningtypes beschikbaar, van studio tot 4-kamerappartement en de huurders kunnen gebruik maken van de service diensten van +James®, de ‘personal assistant’ voor het regelen van dagelijkse zaken van stomerij tot het ontvangen van pakketjes. Julia vult aan: “Ik kende de Binckhorst als een bedrijventerrein, en het idee dat daar nu meer reuring komt, sprak me meteen aan. We hebben binnenkort een burenborrel, dat horen we via de servicedienst: +James®. Ook superhandig.”

 
Maan Den Haag nieuws
 

Centraal gelegen aan de rand van Den Haag, fiets en auto zijn onder handbereik en het station bevindt zich op loopafstand. Julia: “Ik werk als recruiter op verschillende locaties, in Den Haag - maar ook in Rotterdam. Met de auto zit ik in een mum van tijd op de snelweg. Mijn auto staat veilig in de garage hier. Ideaal.”

Met de eerste opleveringen van de geplande 250 appartementen gaat het gebied een nieuwe fase in en is er nu letterlijk sprake van “Nieuw leven op de Binckhorst”.