FAQ MAAN

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor MAAN verloopt volledig digitaal. Op de projectwebsite www.maandenhaag.nl kunt u nadere informatie terugvinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kunt u eveneens uw inschrijving starten en voltooien! Op de homepage treft u een button aan met ‘schrijf u in’. Hier klikt u op en vanaf dan hoeft u alleen maar de stappen te volgen. Super makkelijk en kunt u even niet verder, gewoon opslaan! Op een ander moment logt u weer in en kunt u uw dossier/inschrijving alsnog voltooien.

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen, tantièmes en vakantiegeld) minimaal 4 x de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt het volgende: 

  • Het tweede inkomen kan voor de helft worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen.

  • Het tweede inkomen kan volledig worden bijgeteld, maar dient minimaal 1,5 keer de kale maandhuur te bedragen. Daarbij is tevens een waarborgsom van tenminste 3 x de maandhuur (kale huurprijs + voorschot servicekosten) vereist.

Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen. 

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Indien u een woning wenst te huren in MAAN, dient u als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd. 

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De huurprijzen van de woningen in MAAN beginnen bij € 710,- per maand. Voor deze huurprijs zou u in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Echter, voor de woningen in MAAN geldt eveneens een inkomenseis. Wanneer u voldoet aan de gestelde inkomenseis is het ontvangen van huurtoeslag niet mogelijk.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering. 

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien u minimaal beschikt over een fase A overeenkomst is het mogelijk om in aanmerking te komen. 

Wanneer geldt een waarborgsom?

Indien u beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, uw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer u zelfstandig ondernemer bent dient u rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 tot 6 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Hoe worden de woningen toegewezen?

U kunt tijdens uw inschrijving een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellende een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. U heeft de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken, om uw kansen te vergroten adviseren wij u om hier dan ook gebruik van te maken. 

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 25 maanden. Na ommekomst van de 12e maand heeft u wel de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van een kalendermaand. 

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Oplevering 1e fase (gebouw 2 en 3) reeds opgeleverd
Oplevering 2e fase (gebouw 6) 14 september 2018
Prognose oplevering 3e fase (gebouw 1 en 13) vanaf 4e kwartaal 2018
Prognose oplevering 4e fase (gebouw 4) vanaf 4e kwartaal 2018

Kan ik een (extra) parkeerplaats huren?

De meeste woningen in MAAN beschikken reeds over één parkeerplaats. Een enkele woning is niet standaard voorzien.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen? 

Alle appartementen worden standaard voorzien van een Bruynzeel keuken voorzien van een combimagnetron, koelkast met vriesvak, recirculatiekap, inductiekookplaat, vaatwasser. De badkamers zijn voorzien van een douchehoek met glasscherm en wastafel. Sommige appartementen beschikken over een bredere wastafel met dubbele kraan en over een tweede toilet.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet standaard voorzien van een vloer. Wel wordt u een mogelijkheid geboden om een laminaatvloer aan te schaffen via een van onze partners. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om hier zelf zorg voor dragen na oplevering van het gehuurde. 

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten zal circa € 85,- per maand bedragen. Deze servicekosten exclusief de kosten voor water en elektriciteit van de woning. Bij MAAN betaal je maandelijks een voorschot ter grootte van €50,- voor het elektraverbruik van de woning. Vanwege de transformatie is Maan namelijk uitgerust met één hoofdaansluiting ten behoeve van de levering van elektra. Elke woning wordt uitgerust met een tussenmeter, zodat het individuele verbruik kan worden geregistreerd (en op afstand kan worden uitgelezen). Je hoeft geen apart contract aan te gaan met een energieleverancier. Doordat het individuele verbruik wordt geregistreerd, kan exact worden bepaald wat de daadwerkelijk gemaakte kosten zijn. Deze worden achteraf jaarlijks (meestal uiterlijk in juli) met je afgerekend. Heb je meer elektra verbruikt dan het maandelijkse voorschot van €50,-? Dan zal je een bedrag moeten bijbetalen. Heb je juist minder elektra verbruikt, dan zal je een bedrag terug ontvangen.

Hoe zijn de wanden afgewerkt? 

De wanden in de woning worden verf- en behangklaar opgeleverd. Deze wanden dienen nog behangen of gesausd te worden. De wanden in toilet en badkamer worden deels voorzien van tegelwerk en deels voorzien van sauswerk. 

Hoe zijn de binnen kozijnen en de vensterbanken?

De stalen binnen kozijnen zijn standaard uitgevoerd met een vlakke stompe deur. De deurhoogte is ca. 230 cm. De ramen van de woonkamer zijn voorzien van een vensterbank. De overige ruimten hebben geen vensterbank en zijn schuin aflopend.

Hoe is de verwarming geregeld? 

De woning is aangesloten op stadsverwarming van Eneco en zijn individueel bemeterd. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. De binnentemperatuur wordt geregeld met een klokthermostaat in de woonkamer en per ruimte individueel regelbaar. 

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

Elk appartement heeft een ventilatiesysteem met WTW-unit in de meterkast. Vanuit hier worden de verschillende ruimtes in de woning geventileerd.

Beschikt iedere woning over een privéberging? 

Ja. Elk appartement is voorzien van een inpandige bergruimte in de woning zelf. Daarnaast heeft iedere woning een berging in de parkeergarage. Deze hebben een lichtpunt met individuele schakelaar. 

Is er een algemene fietsenberging? 

In de parkeergarage bevindt zich een collectieve fietsenstalling voorzien van enkellaagse stallingsplaatsen.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

De balustrades van balkons worden voorzien van glas in combinatie met een stalen balustrade. De balkons zijn omkleed met een polyester afwerking, de bovenzijde is voorzien van antislip. De terrassen krijgen een betontegelvloer.

Is er een videofooninstallatie?

Ja, de woningen zijn uitgerust met een videofoon installatie met een deuropener op afstand t.b.v. de hoofdentree.

Bereikbaarheid penthouses

Graag willen wij je erop attenderen dat de liften in MAAN een bereikbaarheid hebben tot de één na hoogste verdieping. Indien je een penthouse gaat huren dan is de laatste verdieping dus alleen per trap bereikbaar.